Roze gevulde eieren met spek
  8 personen
      
                Ingrediënten
          Eieren
    4 stuks
  Rodebietensalade
    300 g
  Eiersalade
    180 g
  Breugelspek
    Voor afwerking
  Paprikakruiden
    Bieslook en dille
    Voor afwerking
  Breng water aan de kook. Leg de eieren er voorzichtig in en kook ze in 9 à 10 minuten hard. Laat ze daarna schrikken onder koud stromend water, pel ze en leg in een kommetje. 
  Doe de eieren in een kom en bedek ze volledig met de rodebietensalade. Wil je een diepere roze of paarse tint? Voeg dan een beetje rodebietensap toe. Laat de eieren minstens een uur afgedekt marineren in de koelkast.
  Bak het breugelspek krokant en goudbruin. 
  Haal de eieren uit de rodebietensalade en laat ze uitlekken op keukenpapier. Snijd ze overlangs en haal met een koffielepel de eidooier er zachtjes uit. Vul de holten met eiersalade met behulp van een spuitzak of twee koffielepeltjes.  
  Breng verder op smaak met paprikakruiden en werk af met enkele stukjes gebakken breugelspek, fijngesneden bieslook en een beetje dille.  
  Serveer met de rodebietensalade
    De rodebietensalade kan na het marineren gerust op tafel als frisse aanvulling bij de brunch.
  Producten