4 personen

Op zoek naar een uniek en verrassend hapje voor op de BBQ? Met malse kipfilet, Coca-Cola en bruine suiker krijg je dat zo voor elkaar. Kinderen vinden dit hapje alvast fantastisch, ook de volwassenen zullen verrast zijn door de smaak en malsheid van het vlees. Benieuwd geworden? Ga de uitdaging aan. 

Ingrediënten
Kipfilet, in blokjes
1 stuk
Coca-Cola
330 ml
Bruine suiker
100 g
Uien, in grove stukken
2 stuks
Knoflook, gepeld en geplet
2 teentjes
Sojasaus
2 el
Gerookt paprikapoeder
½ tl
Komijnpoeder
½ tl
Peper en zout
Voorbereiding voor 8 spiesjes
Meng de Coca-Cola met de bruine suiker, uien, knoflook, sojasaus, paprika- en komijnpoeder en marineer de kip hier minimaal 2 uur in.
Schep de kip uit de marinade en breng de marinade in een steelpannetje aan de kook. Kook in totdat ongeveer de helft van de marinade over is.
Rijg de kippenblokjes aan houten prikkers. Kruid daarna met peper en zout.
Op de barbecue!
Gril de kippenspiesjes aan iedere kant 5 minuten op de barbecue. Bestrijk de kip met de ingekookte marinade en gril nog eens 1 à 2 minuten aan iedere kant.
Producten
Kipfilet
  • vacuüm verpakt
  • 4 ST/PAK
  • min. -18°C

€ 8.19/pak

Kipfilet

Geen allergenen

  • Vanaf 1 kg: € 8.79/kg
  • Vanaf 2 kg: € 6.99/kg

€ 9.99/kg

Inspiratie & tips