Eendenborst met sinaasappelsaus, spruitjes & pompoen
45 minuten
4 personen
Ingrediënten
Eendenborstfilets
3 à 4 filets
Pompoenblokjes (diepvries)
400 g
Spruitjes
200 g
Sinaasappelsaus
1 potje
Sinaasappel
1 stuk
Tijm of rozemarijn
Enkele takjes
Peper & zout
Belviva-noisettes
1 zak
Ontdooi de eendenborstfilets volledig.
Stoof de pompoenblokjes in een beetje boter tot ze zacht zijn. Kruid met peper en zout en pureer tot een gladde crème.
Snijd het vetlaagje van de eendenborst kruislings in (alleen het vet, niet het vlees). Kruid met peper, zout en tijm of rozemarijn.
Bak de filets met het vetlaagje naar beneden in een droge pan op middelhoog vuur tot het vet goudbruin is. Draai om en bak nog 3 à 4 min. voor rosé. Laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie.
Kook de spruitjes ±8 min. in gezouten water. Giet af.
Frituur de noisettes op 175 °C tot goudbruin en krokant.
Warm de sinaasappelsaus zachtjes op. Snijd daarnaast de schil van de sinaasappel en scnijf 4 schijfjes af.
Snijd de eendenborstfilet in plakjes. Dresseer op een bord met pompoencrème, spruitjes en noisettes.
Lepel de saus over de plakjes en werk af met een sinaasappelschijfje voor een frisse, feestelijke toets.
Producten