Parelhoen met rodewijnsaus, duchesses & appeltjes
±15 min. voorbereidingstijd & ±45 min. oventijd
4 personen
Ingrediënten
Parelhoen
1 stuk
Appels met veenbessensaus
2 pakjes
Citroen
½ stuk (voor sap)
Kruidnagel, kaneel
Peper & zout
Dun gesneden gerookt spek (of gerookte spekreepjes)
1 pakje
Belviva-duchesses
1 zak
Rodewijnsaus
1 potje
Takjes tijm of rozemarijn
Voor afwerking
Laat de parelhoen ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 °C.
Maak de parelhoen schoon en dep droog. Wrijf in met peper, zout, kruidnagel en kaneel. Leg in een braadslede, besprenkel met wat olijfolie en voeg eventueel een scheutje water toe.
Rooster de parelhoen 50 à 60 min. (reken ±25 min. per 500 g). Controleer eventueel met een vleesthermometer, de kerntemperatuur moet 70 à 72 °C zijn. Laat daarna 10 min. rusten onder aluminiumfolie.
Warm de appels met veenbessensaus en rodewijnsaus op in een pannetje of de microgolfoven.
Bak het gerookt spek tot het krokant is. Optioneel: maal fijn in een vijzel voor een crunchy topping.
Frituur de duchesses op 175 °C tot ze goudbruin en knapperig zijn. Volg hiervoor de instructies op de verpakking.
Snijd de parelhoen aan. Lepel er de rodewijnsaus over, voeg de warme appels met veenbessensaus en de duchesses toe. Werk af met krokant spek en een takje tijm of rozemarijn.
Producten