mini beenham

Winter of zomer, een minibeenham smaakt altijd! Jong en oud kan er naar hartenlust van smullen. Bovendien is dit heerlijk hompje vlees supermakkelijk te bereiden. Je hoeft er praktisch niet naar om te kijken. Ga je voor de oven of kies je op een zomerse dag voor de BBQ? We helpen je graag op weg. 

 

Breng eerst een pot water aan de kook en leg het vacuümverpakte hammetje erin. Plaats de kookpot 2 uur in een oven op 80 °C. Schuif nu zonder zorgen mee aan tafel voor een gezellig aperomoment. 

Wanneer de minibeenham warm is tot in de kern, haal je hem uit de verpakking en kies je voor de finishing touch

Puur natuur

Verwijder het been en snij in plakjes. Serveer met warme saus, een koude groenteschotel en bak er lekkere frietjes bij. 

Fan van een krokant korstje?

In de oven - op z'n geheel

Leg het hammetje in een ovenschotel en smeer in met een mengsel van 2 eetlepels honing, 2 el graantjesmosterd, 2 el olijfolie en één el Provençaalse kruiden. Plaats de schotel in de oven en gril het hammetje 30 min. op 180 °C. Bedruip elke 10 min. met het braadvocht. Voeg eventueel nog een klontje boter toe. 

Verwijder daarna het been en snij het vlees in plakjes. 

Op de BBQ - in plakjes

Verwijder het been en snij het vlees in plakjes van ±2 cm. Marineer de plakjes met een mengsel van 2 el honing, 2 el graantjesmosterd, 2 el olijfolie en 1 el Provençaalse kruiden. Gril de plakjes op je BBQ-rooster tot ze licht krokant zijn.

Geniet en eet smakelijk!