ba-oosters-assortiment-aziatisch

Bij Bon'Ap zijn we fan van wokken. Het is supersnel klaar én gezond. Bovendien zorgen de smaken van de oosterse keuken voor een heerlijke culinaire ervaring.

Het geheim voor een perfect wokgerecht? Wok elk ingrediënt afzonderlijk in de wokpan. Meng daarna alle ingrediënten samen in de pan en klaar. Naast de wokgerechten met vlees en vis hebben we bij Bon’Ap nog heel wat originele oosterse gerechten in het schap liggen. Kom, duik de oosterse keuken in! 

Wokken: gezond en snel

Wokken kent zijn oorsprong in China. Aangezien daar eeuwen geleden nauwelijks hout was, moesten ze wel economisch koken. Daarom sneden ze groenten en vlees in kleine stukjes en bakten ze alles snel tegelijk in een bolle pan boven een hoog vuur. Tegenwoordig zijn we vooral fan van wokken, omdat het een gezonde en snelle manier van koken is. Roerbak je in een braadpan, dan spreken we van sauteren.  

ba-wokken-noedels

Lekkere wokgerechten met verse noedels

Bij Bon’Ap vind je lekkere wokgerechten met vlees (rund, varken, gevogelte) of vis én verse noedels. De noedels worden gemaakt met bloem en water en zijn iets harder van structuur dan Italiaanse pasta. Daardoor zijn ze na het koken in water meer geschikt om nog eens mee te bakken in je wokgerecht. Door de noedels te bakken in olie – al dan niet met extra specerijen zoals look, gember of citroengras – geef je nog extra smaak aan je gerecht.

De wokgroenten bestaan uit een kleurrijke combinatie van verse groenten zoals rode paprika en ajuin, boschampignons, spitskool, … De verse groenten zijn gewassen en gesneden waardoor je er onmiddellijk mee aan de slag kunt. Even roerbakken en iedere groente is op dezelfde tijd beetgaar. Heeerlijk handig!

Voordelen van wokken

  • Snel: vlees, vis, groenten en noedels even roerbakken in de wok en klaar.
  • Gezond: doordat je ingrediënten fijnsnijdt en maar kort verhit, blijven veel voedingstoffen bewaard.
  • Smaakvoldoor kort te verhitten, blijven bijvoorbeeld groenten lekker knapperig en blijft de smaak behouden.
  • Gevarieerd: in je wokgerecht kan je eindeloos variëren met kip, scampi, groenten en kruiden.