BA_Aspergefestival

Dé lentegroente bij uitstek? Asperges natuurlijk. Dat heerlijke witte goud leent zich perfect tot hoofdingrediënt in heel wat lekkere lentegerechten. Zo kan je bij Bon’Ap genieten van een ruim assortiment aspergegerechten: perfect voor jouw lunch, avondmaal of voor als het eens wat meer mag zijn. Tijdens het Aspergefestival van 14 april tot en met 30 april zetten we deze gerechten extra in de kijker. Geniet ervan zolang het kan!

Zo gaan wij ermee aan de slag

Asperges zijn een ware delicatesse, maar niet altijd even makkelijk om perfect gaar te koken. Gelukkig hoef je je niet langer zorgen te maken om jouw kookkunsten: Bon’Ap heeft dé techniek gevonden om jou te laten genieten van perfect beetgare asperges.

Onze asperges worden “sous vide” gegaard. Ze worden vers van het veld gespoeld, geschild en vacuüm verpakt in een handig stoomovenjasje waarin ze op lage temperatuur worden gegaard. Zo behouden ze gegarandeerd hun vitamines, structuur en intense smaak. Puur genieten van deze lentetopper op jouw bord!

Voordelen van asperges

Asperges hebben heel wat voordelen. Zo is deze voorjaarsklassieker niet alleen heel erg lekker, maar ook uiterst gezond.

  • Asperges zijn caloriearm.
  • Ze zijn rijk aan vitamines, zoals vitamine K, vitamine C, vitamine B, vitamine E en foliumzuur. Zo zijn ze goed voor ons ganse lichaam: van celdeling tot immuunsysteem, van bloedstolling tot huid, haar en botten.
  • Naast vitamines, bevatten asperges ook heel wat mineralen. Een portie asperges bevat o.a. magnesium, calcium, kalium en ijzer. Daarnaast verdienen ze ook hun plekje in een zoutarm dieet. Asperges hebben nl. een uitgesproken smaak waardoor het niet nodig is om extra zout als smaakmaker toe te voegen.

Asperges met zalm, asperges op zijn Vlaams, aspergesoep, … We hebben vast en zeker een gerechtje naar jouw smaak met deze Koningin der Groenten. Maak hier jouw keuze en geniet ten volle van het aspergeseizoen.