ultieme_tip_voorgegaard

Het kwik klimt deze week weer fors omhoog. En zomers weer? Da’s BBQ-weer natuurlijk. Ons uitgebreid BBQ-assortiment maakt het je alvast niet makkelijk om te kiezen. Geen zin in stress en zwartgeblakerde stukken vlees deze keer? Dan hebben wij voor jou de ultieme BBQ-tip: kies bewust voor voorgegaard vlees. Jij hoeft niet te stressen en sukkelen aan de BBQ. Jouw gasten genieten van heerlijk gegaard vlees op hun bord. Iedereen tevreden!

Voordelen van voorgegaard vlees

Ben je geen echte grillmaster, speel je liever op safe of heb je echt geen geduld? Elke reden is goed om voor voorgegaard vlees te kiezen. We sommen de grootste voordelen even voor je op. 

  • Veiliger

Het spreekt voor zich dat je gaar vlees minder lang hoeft te grillen waardoor het niet zo snel aanbrandt. Door het voor te garen, elimineren we ook bacteriën. Omdat voorgegaard vlees al grondig is verhit, is het ook veiliger: de bacteriën zijn al gedood, voor je het stuk op je barbecuerooster legt. Let wel, als je het vlees te lang in de warmte naast de barbecue blijft liggen, kan het uiteraard wel bacteriën bevatten. 

  • Malser

Omdat we het vlees heel langzaam voorgaren op een lage temperatuur, blijven de vitamines en kleur beter bewaard en blijft ook de structuur intact. Het vlees is daardoor rijker en malser dan vlees dat op een hogere temperatuur is bereid.

  • Sneller klaar

Misschien wel het grootste voordeel van allemaal, want je kent het wel, na 2 uur heb je nu wel echt reuzehonger en is die kippenbil nog steeds niet klaar. Met voorgegaard vlees is dat verleden tijd! Zodra het vlees een lekker grillkorstje heeft, kan het op tafel. Daar zijn zowel jij als je gasten mee gebaat: barbecueën gaat een pak sneller en je hoeft niet meer per se rekening te houden met de bakvolgorde van je barbecuevlees.

Ribbetje, iemand?

Makkelijk combineren

Wist je dat je ook makkelijk jouw BBQ-vlees kunt combineren met onze groenteschotels? Zo ben je pas echt voorbereid om jouw bubbel op gepaste wijze te ontvangen. Onze groentebuffetten M of XL bestaan uit meerdere schaaltjes die je makkelijk verspreidt over jouw tafel vol lekkers. Maak het geheel af met enkele lekkere pasta- of aardappelschotels. Opscheppen maar.