25 minuten
4 personen

De courgette is de zomergroente bij uitstek. Met dit eenvoudige recept ga je origineel aan de slag met jouw courgettes en tover je snel een smaakvolle pasta op tafel. Culinaire verwennerij! 

Ingrediënten
Breugelspekreepjes
400 gram
Courgettes
3 stuks
Pasta (bv. farfalle)
400 gram
Tijm
Enkele takjes
Bladpeterselie
Enkele takjes
Geraspte pecorino kaas
100 gram
Zwarte peper
Olijfolie
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Was de courgettes en snij ze met de mandoline of keukenrobot in dunne schijfjes.
Doe ze in een grote ovenschaal of diepe ovenplaat.
Rits de tijmblaadjes van de takjes en strooi ze over de courgettes. Besprenkel met olijfolie en draai een paar keer met de pepermolen. Roer goed om.
Roer er ook de breugelspekreepjes onder en schuif voor 10 à 15 minuten in de oven op 200 °C.
Kook ondertussen de pasta al dente in een ruime kookpot.
Giet daarna af en meng het courgette-breugelspek-mengsel onder de pasta. Roer er de pecorino en blaadjes bladpeterselie onder. Hou een weinig over om de borden mee te versieren.

Inspiratie & tips