30 minuten
4 personen

Bloedworst en appel zijn een gekende combinatie in de Vlaamse keuken. Met dit recept maken we er een origineel gerecht van dat je kan serveren als voorgerecht, hoofdgerecht of zelfs dessert.

Ingrediënten
Bloedworsten
4 stuks
Jonagoldappels
6 stuks
Bruine suiker
150 gram
Boter
100 gram
Bladerdeeg
1 vel
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 190 °C.
Bak het bladerdeeg in een (spring)vorm ongeveer 12 minuten blind op 180°C.
Verwijder het vel van de bloedworsten en snij in schijfjes van ca. 2 cm
Snij de appelen in partjes, schillen hoeft niet, en bak deze in wat boter en met bruine suiker in de pan gedurende minstens 5 minuten.
Haal de bladerdeeg uit de oven, vul de vorm met de appeltjes en schik de schijven bloedworst erop.
Zet nog eens 10 minuten in de oven en klaar!
Producten
Bloedworst met ajuin

Gluten (tarwe)

  • 2 stuks/pak
  • Vanaf 6 pakken: € 2.64/pak

€ 3.56/pak