30 minuten
4 personen

Op zoek naar een nieuwe en verrassende manier om kip te serveren? Dan is dit recept voor krokante kip een aanrader. Van hapje tot volwaardige maaltijd, met dit gerecht kan je alle kanten uit. 

Ingrediënten
Kipfilet
4 stuks
Eieren
4 stuks
Bloem
100 g
Cornflakes natuur
400 g
Honing
80 g
Citroen
2 stuks
Kipkruiden
Naar smaak
Looksaus
Verse peterselie
Zonnebloemolie
Snijd de kipfilets horizontaal in twee. Sla ze daarna voorzichtig plat tot ze ongeveer 1 cm dik zijn.
Kruid deze met kipkruiden en haal ze eerst door de bloem, daarna door de losgeklopte eieren en als laatste door de cornflakes natuur.
Druk de cornflakes goed aan zodat de kipfilets volledig bedekt zijn.
Laat ze daarna een halfuur rusten in de frigo.
Meng de honing met het sap van de citroenen.
Voeg wat zonnebloemolie toe aan een pan en bak de kipfilets krokant in ongeveer 1,5 min. aan elke kant.
Voeg het honing-citroenmengsel toe net voor het serveren. Laat dit nog 1 à 2 minuten karameliseren.
Serveer met looksaus en garneer met vers gesneden peterselie.
Tip
Als je de krokante kipfilets in reepjes snijdt, kan je het serveren als hapje. Liever als volwaardige maaltijd van genieten? Serveer de krokante kip met een fris slaatje en ovengebakken zoete aardappelpartjes. Smakelijk!
Producten
Kipfilet

Geen allergenen

Promo

  • Vanaf 1 kg: € 8.79/kg
  • Vanaf 2 kg: € 6.99/kg

€ 9.99/kg

Kipfilet
  • vacuüm verpakt
  • 4 ST/PAK
  • min. -18°C

€ 8.19/pak