30 minuten
4 personen

Creatief en kindvriendelijk koken met weinig budget? Dankzij dit recept met gehakt kan het allemaal. Wij geven de klassieke kip met currysaus een leuke twist en gebruiken gehaktballetjes i.p.v. de klassieke kipfilet. Steek die kleine smulpaapjes gerust in het werk en laat hen mee de gehaktballen maken. Pret voor iedereen. 

Ingrediënten
Kippengehakt
500 g
Lente-ui
4 stengels, fijngesnipperd
Knoflook
1 teentje, geperst
Peper
Zout
Cayennepeper
naar wens
Currypoeder
1 theelepel
Broodkruim
50 g
Currysaus
2 x 340 g
Meng alle ingrediënten (behalve de currysaus) in een kom en kneed tot een homogene massa.
Maak de handen nat zodat het gehakt niet aan de handen kleeft en start met gehaktballen maken.
Verhit een scheutje olie in een grote pan en bak de balletjes in ca. 10 minuten rondom bruin. Schud met de pan zodat de balletjes door de hete olie rollen en rondom kleuren en garen.
Voeg 2 potjes van 340 g kant-en-klare currysaus toe in de pan, roer om en laat nog 5 minuten sudderen.
Serveer de gehaktballetjes met rijst en ananas of gewokte groenten. Heerlijk!
Producten
Basmatirijst

geen allergenen

  • 300 G/ST

€ 4.69/kg

Wokgroenten speciaal

rode ajuin 15%, rode paprika 5%, wortel 20%, soja 20%, prei 20%, bruine champignons 10%, spitskool 10%

geen allergenen

Wokgroenten speciaal

rode ajuin 15%, rode paprika 5%, wortel 20%, soja ...

  • 300 g/pak

€ 1.89/pak

Currysaus

Gluten (tarwe), Melk, Mosterd

  • 340 G/POT

€ 3.40/pot

Inspiratie & tips