90 minuten
4 personen

Lamsbout is het meest smakelijke stukje van de lam. Met een plakje look en een takje rozemarijn maak je van dit lamsgerecht een ware smaakbom. Laat het lamsvlees traag garen in de oven en serveer rosé. Eet smakelijk!

Ingrediënten
Lamsbout
1,5 kg
Sperziebonen
400 g
Graantjesmosterd
2 el
Aardappelgratin
1 kg
Honing
4 el
Look
2 teentjes
Sjalot of kleine ajuin
1
Boter
Nootmuskaat
Verse rozemarijn
Enkele takjes
Peper en zout
Snijd de look in plakjes. Maak met een scherp mes enkele inkervingen in het vlees en vul telkens op met een schijfje look en een takje rozemarijn.
Leg de lamsbout in een braadpan of ovenschaal en kruid met peper en zout. Leg bovenop het vlees enkele klontjes boter. Zet 1 uur in een voorverwarmde oven van 160°C.
Maak de boontjes schoon en snipper de sjalot fijn.
Kook de boontjes beetgaar in 5 tot 7 minuten. Giet af.
Meng de honing met de mosterd, haal de braadpan uit de oven en lepel het mengsel over de gebraden lamsbout. Verhoog de oventemperatuur tot 180°C en laat nog een kwartiertje verder braden.
Zet de aardappelgratin 25 min. in de oven bij de lamsbout. Wanneer de lamsbout klaar is, laat je de gratin nog 5 min. verder gratineren tot de bovenkant goudbruin kleurt.
Smelt een klontje boter in een stoofpot en stoof de snippers ajuin of sjalot glazig. Voeg nu de boontjes toe en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
Neem de lamsbout uit de braadpan of ovenschaal en laat rusten. Serveer in plakjes van zo’n halve centimeter dik.