bonap-kerst-restjes

Gourmet op? Kerstkliekjes over? Geen probleem! Met een beetje creativiteit tover je in een handomdraai een tweede feestmaal op tafel. Wraps, omelet of pizza: stuk voor stuk snelle, simpele én lekkere ideeën die je restjes omvormen tot iets nieuws.

Restjesomelet Royal

Een paar eieren, een scheutje melk en een handvol restjes, meer heb je niet nodig voor een omelet vol smaak. Bak een luchtige omelet en geef groenten, vlees of vis de hoofdrol. Denk aan gebakken champignons, stukjes kalkoen, kerstgroenten of zelfs een restje zalm. Snel, voedzaam en lekker. 

De Ab-WrapCadabra

Warm een wrap of pitabroodje, vul met wat je nog hebt liggen (denk: restjes biefstuk, rauwe of gebakken groenten, sausjes, ...) rol op en klaar! Liever een quesadilla, een Mexicaanse croque-monsieur? Leg er een tweede wrap bovenop, strooi kwistig met kaas en bak krokant in de pan. Zo geef je jouw restjes een Mexicaanse twist.

Pizza 4 Gourmetti

Gourmetrestjes? Maak er een pizza van! Beleg een pizzabodem met tomatensaus, verdeel je restjes in vier zones en strooi er kaas over. Even in de oven en je hebt een pizza waar iedereen zijn stukje kiest. Daar is jouw tweede feestmaal.