Talent Mobility groeien in tandem

 

Voor de tweede keer op rij rijft Meat&More een nominatie binnen voor de Talent Mobility Award. Dat is een prijs van HR-bedrijf Ascento voor Belgische organisaties die inzetten op de wendbaarheid van talent. In 2016 wonnen we die award al eens. Nu wordt ons retailconcept Bon’Ap geloofd om de inspanningen die we leveren voor onze medewerkers met het project ‘In tandem groeien binnen Bon’Ap’.

“Het is een heel mooie metafoor”, steekt verantwoordelijke Mens & Organisatie Mieke Ally van wal. “Het gaat om de (door)groei van Bon’Ap-medewerkers. Daarbij zorgen HR business partners (HR BP’s) er in tandem met regiomanagers voor dat elke medewerker kan groeien in zijn of haar huidige job, verticaal of horizontaal.”

“De rol van HR BP’s riepen we recent in het leven, omdat we merkten dat regiomanagers niet alle ondersteunende taken op zich konden blijven nemen. HR BP’s connecteren met medewerkers en zorgen voor coaching en begeleiding in de persoonlijke groei van medewerkers, terwijl regiomanagers zich meer bezig houden met het operationele luik.”

Mieke Ally gaat verder: “Enerzijds is er oog voor persoonlijke ontplooiing van talenten en competenties en anderzijds krijgen medewerkers coaching bij de taakgerichte uitvoering van de job. Samen zitten ze op een tandem. Een die erg vlot bolt. De HR BP's zijn daarbij het ruggensteuntje, de medewerkers zelf zitten aan het stuur van hun eigen ontwikkeling.”

Op dinsdag 19 februari stellen we de case voor tijdens de officiële jurydag. Na afloop van de presentaties vallen twee winnaars uit de bus. Met Bon’Ap werden we geselecteerd in de categorie KMO.