Het juiste cadeau vinden, een coronaveilige kerst organiseren, het themakleur voor jouw feesttafel kiezen, … de eindejaarsperiode brengt sowieso al heel wat stress met zich mee. Gelukkig hoef je je alvast geen zorgen te maken om jouw feestdiner! En wel om deze reden: de oven is jouw keukenvriend.

Kerstdiner: kies bewust voor de oven

Ben je geen echte keukenprins(es), maar beland je dit jaar gewild of ongewild toch in de keuken? Dan moet je slim zijn en anderen het voorbereidende werk laten doen. Met plezier bieden we onszelf aan als keukenhulp. Speciaal voor jou werkten we onze klassieke ovenschotels zo uit dat ze samen in de oven kunnen met een aardappel- en ovengroenteschotel. Schuif de schotels samen in de oven op 150 °C. 25 minuten later is alles goed warm en kan je zo aan tafel. Hoe dat kan? We leggen het kort even voor je uit.

Eenvoudig kerstmenu: ons geheim!

Onze absolute vleestoppers in ons traiteurassortiment zijn varkenshaasje en kalkoenfilet in combinatie met archiduc-, peperroom- of fijne groenteroomsaus. In onze productiecentrale bakken we de varkenshaasjes aan, waarna deze per stuk vacuüm verpakt worden en verder garen tot een perfecte kerntemperatuur van 68 °C. Daardoor blijft het vlees mooi sappig. In de winkel versnijden we de varkenshaasjes, schikken we ze in aluminium schaaltjes en overgieten we ze met de saus naar keuze.

Het geheim zit hem in het overgieten of naperen met saus. Zo kan je het varkenshaasje zorgeloos opwarmen en warm houden in de oven. Opwarmen gebeurt in de oven: 25 minuten op 150 °C. Daarna kan de oven naar 80 °C en kan er niks fouts gaan. Het vlees wordt warm en de saus zorgt ervoor dat het vlees niet uitdroogt. Daarenboven hebben we de perfecte combinatie. Het vlees schuif je onderaan in de oven, de groente- en aardappelschotel bovenaan. Alles is op hetzelfde moment perfect klaar, lichtjes gegratineerd en doorwarm. Laat die complimenten voor de chef maar komen!